Bestel je producten Kom langs voor persoonlijk advies
Heiendestraat 11, 9160 Lokeren
Bel ons met je vraag
09 348 55 43
Menu

Terug naar overzicht

Tip
01/04/2019

Is je zonnecrème nog bruikbaar na één jaar?


Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon

Je huid is nog bleek na de winter en heeft nog geen bescherming opgebouwd. Het is dus super belangrijk om je goed te beschermen tegen de eerste zon. Maar wat betekent dat precies je 'voldoende beschermen'? Zoek de schaduw op of ga onder parasol zitten, draag een brede hoed en lichte kleding met lange mouwen en als allerbelangrijkste: smeer je regelmatig in met een zonnecrème met aangepaste factor.

Mag je oude zonnecrème hergebruiken?

Wanneer de eerste zon er is, zoek je naar die zonnecrème van vorig jaar want je had nog wel wat over. Maar is dit ook wel een goed idee? Beschermt deze zonnecrème je huid nog voldoende of schaf je je toch beter een nieuwe zonnecrème aan?

Respecteer de periode na opening

De 'periode na opening' wordt op de tube aangeduid door een potje met open deksel en daarin een getal + 'M' (bv. 12M). Dat wil dus zeggen dat deze zonnecrème TOT 12 Maanden na opening kan gebruikt worden en niet langer.

Daarna verliest het zijn werkzame eigenschappen en zal de zonnecrème je niet langer voldoende beschermen tegen hoge UV-stralen. Bovendien heb je de tube al vaak gebruikt en kan deze dus besmet raken met bacteriën (aanraking met je vingers, zand of andere vuiltjes van buiten...).

Vervang je oude zonnecrème tijdig

Wij raden aan om je oude zonnecrème tijdig te vervangen. Laat je niet vangen door het hergebruiken van zonnecrème voor jezelf en al zeker niet voor de gevoelige kinderhuid. Je bent niet genoeg beschermd wanneer de datum na opening verstreken is.

Onze gesmeerde zonnecrème tip:

Open je een nieuwe tube zonnecrème, schrijf er dan de datum van opening op. Zo ben je zeker of de zonnecrème nog bruikbaar is of ze vervangen moet worden!

BRON: DE REDACTIE - https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/03/30/vervang-je-zonnecreme-na-een-jaar/

Meer tips ontdek je hier
Volg ons op Facebook